Menu
Račun
0
Košarica 0 Izdelkov 0,00

V košarici ni izdelkov

Kamena volna – Slab 100 x 15 cm

‹Vrnitev na prejšnjo stran

Grow Shop ▼

Opis

Opis

Kamena volna za vzgojo rastlin- Slab 100 x 15 cm

Plošče iz kamene volne »slab« so na voljo za gojenje zelenjave in cvetljic. Razlike med ploščami so minimalne – tako glede trdnosti, vsebnosti vlage in dimenzij. Poleg tega jih vzdržljivost teh plošč uvršča v svoj razred.

Metodo plošč najpogosteje uporabljajo komercialni kmetje za gojenje večjih rastlin z visoko produktivnostjo (paradižnik ali kumare) in obsežno proizvodnjo cvetja. Kapljično namakanje je najboljša metoda za hranjenje rastlin v rednih časovnih presledkih.

Prednosti:

◦ Plošča s hitrejšim odzivom na vsebnost vode z dobro EC nadzorom
◦ Odlična odzivnost na spreminjajoče se okoliščine rasti
◦ Zelo enakomerna porazdelitev vode in EC

Te plošče so na voljo v jasno označenih biološko razgradljivih polietilnih rokavih, odpornih na UV žarke.

Poli rokavi imajo več funkcij:

◦ Udobje pri rokovanju.
◦ Preprečevanje rasti alg.
◦ Preprečevanje, da se korenine in bolezni zlahka premikajo s plošče na ploščo.
◦ Zmanjšanje izhlapevanja.
◦ Omogočanje popolne nasičenosti plošč pred uporabo.
◦ Nadzor/usmerjanje odteka vode iz plošč.

Rockwool slab (mineralna volna ali kamena volna) ima veliko sposobnost zadrževanja vode in vsebuje veliko zraka. Rockwool slab  je tudi lahek, kompakten in relativno poceni. Zato so najpogosteje uporabljeno gojišče v vrtnarstvu. Vendar pa na Rockwoolu ni lahko gojiti, potrebno je nekaj znanja. Rockwool slab sama ima visok pH, zato je pomembno, da jo dobro zalivamo z nizkim pH (5,1 do 5,5). Prepričajte se, da pH v plošči ni manjši od 5,0. To preprečuje, da bi se volna zrušila in izgubila svojo elastičnost. Kamena volna zdrži, če je dobro obdelana, zelo dolgo.

Lastnosti:

◦ Plošče »slab« so odlična izbira za gojenje v Aqua Trays.
◦ Dolžina 1 meter za namestitev 1 metra dolgih pladnjev za vodo
◦ Rockwool – tradicionalen in zaupanja vreden rastni medij
◦ V eni plošči lahko gojimo več rastlin (3-6).
◦ Več plošč je mogoče uporabiti drug ob drugem, da pokrijete skoraj vsako območje
◦ Pogosto se uporablja za postavitve “stadionov”.
◦ Zelo priljubljena metoda gojenja, ki jo favorizirajo Nizozemci
◦ Lahko se uporablja v sistemu recirkulacije ali odvajanju odpadkov

Kako deluje plošča slab:

VSTAVI

Rockwool plošče so zasnovane za uporabo v Aqua Pladnju ustrezne velikosti. Vsebuje veliko vode in zraka za hitro ukoreninjenje in rast. Na dolžini plošče lahko gojimo več rastlin (običajno 3-6), kar zmanjša dovodne in odvodne cevi. Aqua pladnji delujejo tako, da vsebujejo majhno število rastlin (običajno med 3 in 6), enakomerno razporejenih vzdolž plošče iz kamene volne, nameščene v njej. Hranilna raztopina se v rednih časovnih presledkih črpa v rastline preko kapalnikov, presežek hranilne raztopine pa odteka iz plošč kamene volne. Ena od prednosti uporabe plošč slab je, da zavzamejo majhno višino in več jih je mogoče uporabiti drug ob drugem na mizi ali na okvirju za postavitev »stadion«.

VSTAVI

Uporaba plošč:

Plošče slab se običajno uporabljajo v pladnjih Aqua in jih lahko postavite eno ob drugo na mizo ali okvir. Idealno bi bilo, da se višina rahlo zniža proti koncu odtočne cevi. Plošče Rockwool v pladnjih Aqua lahko postavite tudi v plitko obliko “V”, tako da so pladnji ob straneh na višji ravni kot tisti na sredini. Na ta način so rastline v pladnjih ob straneh tako blizu vaši svetilki kot tiste neposredno pod njo, s čimer se poveča vaša svetlobna učinkovitost. Postavite ploščo iz kamene volne ustrezne velikosti v pladenj za vodo in postavite kapalke blizu mest, kamor boste postavili svoje rastline. Povežite kapalke s svojim rezervoarjem za hranilno raztopino prek črpalke in časovnika, posadite svoje potaknjence in pripravljeni ste, da začnete rasti!

VSTAVI

Poreklo: EUnotranji link
zunanji link

Dodatne informacije
Tehnični podatki
Vrsta substrataKamena volna
NazivRockwool slab
PakiranjePE folija
SKUGROSKV1M-S
Mere100 x 15 x 7,5 cm
Prenos Datotek
Plačilo in dostava

PLAČILO IN DOSTAVA

  

            ◦ PO POVZETJU Z ODKUPNINO

            ◦ S KREDITNO ALI PLAČILNO KARTICO

            ◦ PO PREDRAČUNU

            ◦ GOTOVINSKO v podjetju

  

Plačilo po povzetju se izvede gotovinsko ali s kartico dostavni službi, v poslovalnici dostavne službe ali na paketomatu oz. drugih spremejnih mestih. Plačilo po povzetju v nakupovalni košarici je možno do zneska 499€ za višji znesek pa ni možnosti plačila po povzetju. Plačilo s kreditno ali plačilno kartico je možno s karticami MasterCard in Visa. Po izbiri Plačaj sedaj v "povzetku naročila" na www.cannabismasters.eu, se samodejno odpre varno okolje za plačevanje s karticami. Varnost zagotavljata kartična sistema (Verified by Visa in SecureCode(Mastercard)). Vpišite zahtevane podatke: imetnika kartice, številko kartice (VNAŠATE BREZ PRESLEDKOV), CVC kodo (trimestna številka na hrbtni strani kartice v prostoru za podpis) ter veljavnost kartice. V primeru nepooblaščene uporabe vaše kartice pri nakupu, se ravnajte po navodilih, ki vam jih določa izdajatelj vaše kreditne kartice ter nas o tem nemudoma obvestite.

  

Plačilo po predračunu se izvede na TRR podjetja Cannabis Masters s.p.., bančno nakazilo na SKB d.d., Ljubljana; IBAN: SI56 0313 5100 0945 265. Naročilo bo izvedeno po prejemu plačila na TRR podjetja. Za hitrejšo obdelavo lahko potrošnik posreduje kopijo izvršenega plačila na e-naslov.

  

DOSTAVA GRATIS ob nakupu >50€ (z ddv)

◦ NI dodatnih PROVIZIJ pri ODKUPNINI

◦ Možnost plačila ODKUPNINE z GOTOVINO ali s KARTICO

  

Načini dostave:

◦ Pošta Slovenije

◦ Pošta Slovenije POŠTNO LEŽEČE / POSTE RESTANTE (BREZ Poštnega obvestila)

◦ Prevzem v poslovalnici Pošte Slovenija (Kupec prejme na naslov Poštno obvestilo)

◦ GLS

◦ GLS paketomat in druga prevzemna mesta

◦ prevzem v podjetju po obstoječem urniku, ob pravočasni predhodni najavi

  

Pošiljko pošljemo priporočeno z odkupno vrednostjo. Pošiljka je poslana preko Pošte Slovenije, kar pomeni, da vam le-to dostavi lokalni poštar. V primeru, da ste doma vam poštar pri izdaji paketa zaračuna odkupnino. V primeru, da vas ni doma, poštar v poštnem nabiralniku pusti obvestilo, s katerim na vaši najbližji Poštni poslovalnici prevzamete paket in plačate odkupnino. Pri plačilu po povzetju z gotovino ali kartico Pošta Slovenije in GLS zaračunata stroške vplačila glede na vrednost odkupnine. Po plačilu se naročeno blago dostavi kupcu skladno s pravili in ceno dostave. Cena dostave za dostavo v druge države (razen Slovenija) se izvede proti doplačilu, ki ga kupcu posredujemo na elektronski naslov.

Podobni izdelki

Kamena volna – 7,5 x 7,5 x 6,5 cm – velika luknja

Uporabljamo ga v vrtnarstvu kot hidroponični substrat v obliki kock, »blokov« ter plošč, v različnih dimenzijah. Kocka z veliko luknjo.. Kamena volna - 7,5 x 7,5 x 6,5 cm - velika luknja

Kamena volna – 7,5 x 7,5 x 6,5 cm – škatla 350 kos

Uporabljamo ga v vrtnarstvu kot hidroponični substrat v obliki kock, »blokov« ter plošč, v različnih dimenzijah.Rockwool blocks karton 350 kos..
Sale! Plagron Light mix-25 L

Plagron Lightmix 25 L

Plagron Lightmix je mešanica najboljših, skrbno izbranih vrst šote z dodatkom perlita in šotinega maha.
Original price was: 8,39€.Current price is: 8,04€.Dodaj v košarico

Plagron Growmix 25 L

Plagron Growmix je mešanica najboljših, skrbno izbranih vrst šote. Growmix je odlična podlaga za optimalno rast in cvetenje.

Neoprenski obroč Ø80 mm 200 kos

Neoprenski obroč omogoča ukoreninjenje potaknjencev brez uporabe substrata...za mrežaste vaze premera Ø80mm za sisteme Amazon, Aeroflo, Aerofarm, X-Stream Aeroponic Propagator…

Plagron Perlite 60 L

Plagron - Perlite je ekspandirana vulkanska kamnina, katera ustvari porozni substrat in boljšo drenažo.

Neoprenski obroč Ø80 mm

Neoprenski obroč omogoča ukoreninjenje potaknjencev brez uporabe substrata. Za sisteme Amazon, Aeroflo, Aerofarm..  Neoprenski obroč Ø80 mm

Plagron Euro Pebbles 8/16 10 L

Plagron Euro Pebbles je visokokakovostna podlaga primerna za uporabo v hidroponičnih sistemih.

Biobizz Light-Mix 20 L

Osnovni substrat, ki je idealen temelj za spodbujanje hitre rasti sadik, mladih rastlin in potaknjencev - vse od začetka.

Plagron Euro Pebbles 8-16/45-L

Plagron Euro Pebbles je visokokakovostna podlaga primerna za uporabo v hidroponičnih sistemih.
Back to top